Curatare / igienizare aer conditionat


Aparatele de aer conditionat retin apa din aer in timpul functionarii sub forma de condens. Astfel, in interiorul aparatului, este un mediu umed propice pentru depunerea prafului si dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului. 
Datorita acestui aspect, este recomandata curatarea echipamentelor de climatizare la intervale regulate cuprinse intre 1 luna - 6 luni in functie de mediul unde este folosit aparatul si durata medie zilinica de utilizare. Un aparat folosit 8 ore/zi va trebui curatat mai des decat un aparat folosit doar 2 ore/zi.
Curatarea unui aparat de aer conditionat cuprinde urmatoarele:
 • Spalarea filtrelor de praf cu care este prevazut orice echipament de climatizare
 • Spalarea si igienizarea bateriei de racire de la unitatea interioara. Acesta operatiune se face cu solutii speciale care elimina bacteriile si implicit mirosurile urate eliminate de aparat
 • Spalarea tavitei de condens. Tavita de condens este mediul cel mai propice pentru dezvoltarea bacteriilor. 
 • Curatarea carcasei unitatii interioare
 • Curatarea carcasei unitatii exterioare
 • Curatarea condensatorului (radiatorului) unitatii exterioare

Societatea noastra ofera servicii complete de curatare / igienizare pentru orice tip de echipament de climatizare.Montaj Profesional

Materiale folosite la montajul aparatului de aer conditionat:

 1. Teava de cupru prevazuta cu izolatie termica
 2. Cablu de alimentare 3x1,5  (sau mai mare in functie de consumul echipamentului)
 3. Cablu de comanda 4x1,5 
 4. Furtun de condens pentru eliminare condensului unitatii interioare
 5. Banda de matisat neadeziva speciala pentru trasee frigorifice
 6. Console metalice speciale pentru prinderea unitatii exterioare, vopsite in camp electrostatic
 7. Silicon pentru repararea si finisarea strapungerii pentru traseul frigorific
 8. Dibluri si suruburi speciale pentru prinderea echipamentelor pe pereti de caramida, beton, BCA, lemn inlcusiv prinderea pe izolatie termica (polistiren, vata bazaltica) cu grosimi de 5 cm, 10 cm , 15 cm, 20 cm


Scule si unelte folosite la montajul aparatului de aer conditionat:

        1. Trusa instalatorului de aer conditionat, care cuprinde:

                    - Taietor de teava profesional
                    - Presa de bercluit profesionala
                    - Surubelnite
                    - Chei reglabile si fixe
                    - Altele

        2. Bormasina profesionala rotopercutoare de calibru mare, care ajuta la strapungerea peretilor cu spirale speciale de pana la fi 50 diametru si cu lungime de pana la 1m

        3. Bormasina rotopercutoare mica ca ajuta la prinderea si fixarea unitatilor, atat interioara cat si exterioara

        4. Aspirator profesional cu care se aspira praful rezultat din strapungeri. Se foloseste in timpul strapungerilor, astfel praful nu se mai imprastie in camera, ci este aspirat direct in aspirator. Aspiratorul este prevazut cu sistem dublu de filtrare pentru retinerea in totalitate a prafului.

        5. Baterie de manometre care ajuta la efectuarea operatiunii de vidare a traseului frigorific, cat si la masurarea presiunii agentului frigorific din instalatie

        6. Pompa de vacuum. Cu ajutorul pompei de vacuum se elimina aerul din instalatia frigorifica, astfel incat sa nu ajunga in contact si sa se amestece cu agentul frigorific. De asemenea, prin acest procedeu se elimina si umiditatea din instalatie.
Verificare / intretinere aer conditionat

Toate aparatele de aer conditionat au nevoie de verificari periodice pentru a se asigura ca functioneaza in parametrii normali, cat si pentru siguranta in exploatare a acestora.

Operatiuni de verificare / intretinere periodice:

 • Verificarea legaturilor hidraulice. Se verifica legaturile sa fie stranse, cat si holederele sa nu fie crapate datorita imbatranirii materialelor
 • Verificare legaturilor electrice. Se verifica regletele de legatura sa nu fie slabit unul sa mai multe cabluri, se verifica mufele de conexiune de pe placile electronice. Un defect de acest fel, poate provoca functionarea necorespunzatoare, defectarea aparatului sau chiar un incendiu.
 • Presiunea agentului frigorific. Se verifica cu ajutorul manometrului special presiunea agentului frigorific din instalatie. Functionarea fara agent frigorific sau cu cantitate insuficienta, poate provoca defectarea compresorului. Daca este nevoie, se va completa sau chiar inlocui in totalitate agentul frigorific.
 • Parametrii de functionare. Se verifica temperatura de intrare, temperatura de iesire, presiunea agentului frigorific, treptele de viteza de la unitatea interioara, viteza ventilatorului de la unitatea exterioara. 


Societatea noastra ofera servicii complete de verificare/intretinere si reparatii aparate de aer conditionat. Avem echipe specializate care va pot ajuta indiferent ce problema aveti cu echipamentele de climatizare.
Extra Garantie

   

 Toate produsele comercializate pe site-ul nostru, beneficiaza de garantia oferita de societatea noastra, care acopera toate problemele aparute pe toata perioada de garantie, specificata pe certificatul de garantie care insoteste produsul.

 Service-ul in Garantie este acoperit de echipele noastre de frigotehnisti, pregatite din punct de vedere profesional sa intervina si sa remedieze defectiune.

De asemenea, puteti beneficia de service-ul nostru si in perioada de PostGarantie, timpul de interventie fiind acelasi, numai ca serviciile oferite vor fi contracost.

Pentru a putea beneficia cat mai mult timp de serviciile noastre gratuite, societatea noastra va pune la dispozitie pachetul de Extra-Garantie.

Ce este Extra-Garantia? Extra-Garantia poate fi de 1 an sau 2 ani, acest lucru insemnand ca beneficiati de prelungirea termenului de garantie cu valoarea pachetului de Extra-Garantie achizitionat.

De exemplu, daca achizitionati pachetul de Extra-Garantie de 1 an, garantia se prelungeste cu 1 an  fata de garantia standard de care beneficiaza produsul. Daca achizitionati pachetul de Extra-Garantie de 2 ani, garantia se prelungeste cu 2 ani.

Valoarea pachetului de Extra-Garantie difera in functie de tipul:

       1. pachetului achizitionat (1 an sau 2 ani)

       2. capacitatea echipamentului achizitionat (9000 btu, 12000 btu, 18000 btu, 24000 btu, etc..)

       3. marca echipamentului achizitionat (Fujistu, Gree, Hitachi, Osaka,etc..)


Valoarea Extra-Garantiei o gasiti specificata pe pagina fiecarui produs in parte.